Palkitut

45.000 euron eli Einarin palkinnonsaaja on Kuopiolainen puunkorjuuyritys Piiroset Ky

Yrityksen juuret menevät Heinäveden Palokkiin, jossa Sulo Piironen aloitti koneellisen puunkorjuun 60 – 70 lukujen taitteessa. Vaikeiden 80 – 90 vaihteen lamavuosien, voi kai sanoa, että myös yhtiön kannalta vaikeiden vuosien jälkeen, yhtiö on kasvanut yhdeksi alansa merkittävimmistä yrityksistä Suomessa.

Tällä hetkellä yrityksen konekannan 15 koneyksikköä, joista kahden työmaat sijaitsevat eteläisessä Saksassa. Piirokset Ky työllistää seitsemän veljesosakkaan lisäksi 18 metsäkoneenkuljettajaa sekä kymmenkunta osayrittäjää. Yhtiö korjaa puuta Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa vuositasolla n. 350.000 m3.

Palkinnon saannin perusteluina edellä olevien ns. kovien asioiden lisäksi todetaan, että yhtiön toimintaa kuvaa nuorekas, kehitys- ja yhteistyöhakuinen 7 veljeksen saumaton yhteistoiminta Vaikka puunkorjuualalla on pula ammattitaitoisista kuljettajista, Piiroset Ky:n palvelukseen on enemmän halukkaita kuin yhtiö pystyy palkkaamaan. Yhtiö on kehittänyt toimintojaan perinteisestä urakoinnista yritysjohtamisen suuntaan.

Takaisin otsikoihin »