Uutinen

17.05.2013

Einari Vidgrénin Säätiö jakoi tunnustuksia metsäalan osaajille

Einari Vidgrénin elämäntyötä ylläpitävä säätiö jakoi tunnustuksia metsäalan osaajille jo kahdeksannen kerran. Vieremällä torstaina 16.5. järjestetyssä tilaisuudessa jaettiin tunnustuksia yhteensä 90 000 eurolla.

Ponsse Oyj:n perustaja ja teollisuusneuvos Einari Vidgrén perusti vuonna 2005 Einari Vidgrénin Säätiön, jonka tarkoituksena on nostaa koneellisen puunkorjuun alalla tehtävän työn arvostusta. Säätiö haluaa kehittää ja lisätä koneelliseen puunkorjuuseen liittyvän yrittäjyyden tunnettuutta sekä lisätä koneellisen puunkorjuun kiinnostavuutta työllistäjänä etenkin nuorten keskuudessa.

Einarin Palkinnot

Päähuomionosoituksena Säätiö myönsi Einarin Palkinnon kahdelle ansioituneelle metsäkoneyritykselle. 15 000 euron Einarin Palkinnon vastaanottivat Eero Pyykkönen Ky Paltamosta ja Pentti Häihälä Ypäjältä.

Eero Pyykkönen Ky on toiminut metsäalan urakointipalvelujen tuottajana jo lähes viidenkymmenen vuoden ajan. Perheyrityksen liiketoiminnan perusrunko muodostuu aines- ja energiapuun korjuusta sekä metsän uudistustöistä, ja sen toiminta-alueena ovat Paltamo lähikuntineen. Yritys on aktiivisesti ollut puunkorjuualan kehityksen kärjessä ja ollut mukana uusien innovaatioiden kehittämisessä yhdessä laitevalmistajien ja muiden alan toimijoiden kanssa. Yrityksen toimintaperiaatteisiin kuuluu pitkäjänteinen henkilöstöpolitiikka, jossa arvostetaan henkilökunnan korkeaa ammattitaitoa ja pyritään takaamaan alan kausivaihteluista huolimatta henkilökunnalle vakaa työllisyys. Yrityksen toimintaa ohjaa laatu- ja toimintajärjestelmä.

Pentti Häihälä palkittiin pitkästä elämäntyöstä koneellisen puunkorjuun alalla. Häihälä lopetti varsinaisen yritystoiminnan vuonna 2012 toimittuaan puunkorjuualalla aina 50-luvulta lähtien. Häihälän yrittäjyyden lähtökohtina on ollut pitkäjänteinen ja vastuullinen työ sekä ammattitaitoisen henkilökunnan arvostaminen. Pitkänlinjan puunkorjuuammattilaisen yrityksen pohjalta syntyi uutta yritystoimintaa, kun osa hänen palveluksessaan toimineista kuljettajista jatkoi puunkorjuuyrittäjinä.

Einarin Tunnustuspalkinnot

Säätiö palkitsi koneelliseen puunkorjuuseen liittyviä tutkimus- ja tuotekehitystahoja, alan koulutuksen kehittäjiä sekä alan tunnettuutta ja arvostusta nostaneita tahoja Einarin Tunnustuspalkinnoilla.

10 000 euron palkinnon vastaanotti Metsäopetus.fi ansioistaan metsäkonealan tunnettuuden parantamisessa nuorten keskuudessa ja alan yleisestä markkinointityöstä.

4000 euron Einarin Tunnustuspalkinto luovutettiin Maaseutuammattiin ry:lle. Yhdistyksen tavoitteena on verkostoida Pohjois-Savon metsä- ja maatalouden yritykset, yhdistykset, oppilaitokset ja muut toimijat yhteiseen tiedotustoimintaan. Näin pyritään mahdollistamaan peruskoululaisille ja peruskoulujen opettajille entistä paremmat mahdollisuudet tutustua metsä- ja maatalouden alan ammatteihin muun muassa tutustumiskäyntien kautta.

3000 euron Einarin Tunnustuspalkinnon vastaanotti Suomen Metsämuseo Lusto Punkaharjulta Koneaika- näyttelyn ja tapahtumatoiminnan kehittämiseksi. Painopistealueena on erityisesti lasten ja nuorten metsäkone- oppimisympäristön kehittäminen.

3000 euron Einarin Tunnustuspalkinnon vastaanotti Lapin ammattiopiston metsäkoneopetuksen lehtori Tuomo Hakkarainen ansioistaan yli 35 vuoden työstä metsäkoneopetuksen lehtorina. Tuomo Hakkarainen on laajasti kiitetty metsäkonekouluttaja, joka on aktiivisesti toiminut myös eri sidosryhmien välisessä yhteistyössä ja kansainvälisen yhteistoiminnan organisoijana.

3000 euron Einarin Tunnustuspalkinnon vastaanotti yhdysvaltalainen puunkorjuuyrittäjä Dennis Schoeneck, Enterprise Forest Products. Dennis Schoeneck on toiminut aktiivisesti vapaaehtoistyössä koululaisten metsä- ja metsänhoitoon liittyvän työn tiedon lisäämisestä. Hän on myös aktiivisesti mukana yksityisten metsänomistajien metsänhoidon tiedon lisäämiseksi tehtävissä tapahtumissa ja koulutuksissa.

Einarin Kuljettajapalkinnot ja Einarin Opiskelijastipendit

Einari Vidgrénin Säätiö palkitsi myös 25 ansioitunutta metsäkoneenkuljettajaa 1000 euron Einarin Kuljettajapalkinnolla. Ehdotukset palkittavista metsäkoneenkuljettajista tekivät metsäyhtiöt ja sahat.

Einarin Kuljettajapalkinnon vastaanottivat:

Ville Hänninen, Haukivuori
Jari Hölsömäki, Rintala
Timo Kinnunen, Varkaus
Reima Koskenoja, Oripää
Urpo Kuivalainen, Ylivieska
Antti Leinonen, Tuupovaara
Anssi Pesonen, Ilomantsi
Olavi Pihtola, Istunmäki
Markku Pitkänen, Varpaisjärvi
Heimo Pokela, Keuruu
Risto Puustinen, Niittylahti
Pekka Pyykönen, Nurmes
Kari Saarinen, Koski TL
Jukka Sissonen, Tuupovaara
Jarmo Sorsa, Paltamo
Jaakko Suorsa, Ilomantsi
Jari Tiainen, Tohmajärvi
Tapani Vanninen, Uimaharju
Veikko Välipakka, Kärnä
Mauri Ylihaveri, Ikaalinen
Jarmo Ärväs, Kuopio
Seppo Kiiskilä, Vieremä
Tomi Kuusela, Posio
Antti Valtanen, Paltamo
Reijo Holck, Lohiniva (Lappi)

Einari Vidgrénin Säätiö palkitsi myös 500 euron opiskelijastipendillä 24 metsäkonealan opiskelijaa. Stipendeistä ovat päättäneet kunkin koulun opettajakunta kriteerinään koulumenestyksen lisäksi se, että koulunsa päättävällä oppilaalla on työpaikka metsäkoneenkuljettajana tai -huoltajana.

Einarin Opiskelijastipendin vastaanottavat:

Teemu Riepula ja Teuvo Turves, Oulun seudun ammattiopisto, Taivalkoski
Christian Berg ja Felix Martin, Yrkesakademin i Österbotten, Vasa
Otto Paakkala, Hämeen ammatti-instituutti (Evo), Hämeenlinna
Jyri Mustonen ja Jani Suihkonen, Etelä-Savon ammattiopisto, Nikkarila, Pieksämäki
Juho Helminen ja Tommi Ojala Länsirannikon Koulutus Oy Winnova, Kullaa
Olli-Matti Niemeläinen ja Niko Syrjäläinen, Etelä-Savon ammattiopisto, Salosaari, Mikkeli
Antti Rinne-Rahkola ja Mikko Äytä Tampereen ammattiopisto, Kuru
Juha-Matti Salla ja Kaisa Vitikka, Lapin ammattiopisto, Rovaniemi
Markus Litmanen ja Mikko Paananen Savon ammatti- ja aikuisopisto, Toivala
Teemu Turunen ja Jukka Välipakka Jämsän ammattiopisto, Jämsä
Mikk Kalavus ja Ville Väisänen Pohjois-Karjalan ammattiopisto, Valtimo
Leo Lehtinen ja Petri Venäläinen TTS Tuottavuus ja luonnonvarat, Rajamäki

Kuvamateriaalia palkintojenjakotilaisuudesta:

http://www.ponsse.com/media-archive/images/events/2013/einari-vidgren-foundation

Palkittavien haastatteluita:

http://www.ponsse.com/fi/media-arkisto/tiedotteet/einari-vidgrenin-saatio-jakoi-tunnustuksia-metsaalan-osaajille

Materiaali on vapaasti lehdistön käytettävissä palkitsemistilaisuutta koskevassa uutisoinnissa.

Vieremällä 17. toukokuuta 2013

EINARI VIDGRÉNIN SÄÄTIÖ

Juha Vidgrén Puheenjohtaja

Lisätietoja:
Juha Vidgrén, puh. 040 518 6286
www.evsaatio.fi

Liitetiedostot

Takaisin otsikoihin »