Uutinen

15.05.2012

Einari Vidgrénin Säätiö jakoi tunnustuksia metsäalan osaajille

Einari Vidgrénin elämäntyötä ylläpitävä säätiö jakoi tunnustuksia metsäalan osaajille jo seitsemännen kerran. 15.5.2012 Vieremällä järjestetyssä tilaisuudessa jaettiin tunnustuksia yhteensä 108 000 eurolla.

Päähuomionosoituksena Säätiö myönsi Einarin Palkinnon kolmelle ansioituneelle metsäkoneyritykselle. 15 000 euron Einarin Palkinnon vastaanottivat Metsä- ja Maansiirto Kastinen Oy, Kalevi Määttä Oy ja Veljekset Lönnroth Ay.

Toimitusjohtaja Pertti Kastisen perustama Metsä- ja Maansiirto Kastinen Oy on ilomantsilainen perheyritys, jossa oman perheen lisäksi työskentelee 20 työntekijää. Oman korjuukaluston lisäksi yritys työllistää sopimusyrittäjiä. Pitkän linjan metsäkoneyritys Kuhmosta Kalevi Määttä Oy on sen hallituksen puheenjohtajan perustama perheyritys, jonka palkkalistoilla on 16 työntekijää. Riihimäkeläisen Veljekset Lönnroth Ay on kahden avioparin, Antti ja Raija Lönnrothin sekä Seppo ja Tuire Lönnrothin omistama perheyritys, jonka laadukas toiminta perustuu hyväkuntoiseen korjuukalustoon ja työteliääseen yrittäjäasenteeseen.

Säätiö palkitsi koneelliseen puunkorjuuseen liittyviä tutkimus- ja tuotekehitystahoja, alan koulutuksen kehittäjiä sekä alan tunnettuutta ja arvostusta nostaneita tahoja Einarin Tunnustuspalkinnoilla.

10 000 euron palkinnon vastaanotti Metsäopetus.fi ansioistaan metsäkonealan tunnettuuden parantamisessa nuorten keskuudessa ja alan yleisestä markkinointityöstä.

5000 euron Einarin Tunnustuspalkinnon vastaanotti Metsäliiton kehittämispäällikkö Risto Lilleberg ansioistaan puunkorjuun ja puunhankinnan kehittämistyössä, jossa hän on ennakkoluulottomasti, sitkeästi ja innovatiivisesti vienyt eteenpäin uusia ratkaisuja.

5000 euron Einarin Tunnustuspalkinnon vastaanotti Luston Metsäkulttuuripäivät lasten ja nuorten metsäkonetyöpajan toteuttamisesta Luston Metkupäivillä.

5000 euron Einarin Tunnustuspalkinnon vastaanotti Lapin ammattiopiston metsäkoneopetuksen lehtori Eero Juhani Tuohimetsä pitkästä yli 40 vuoden urastaan metsäkoneopetuksen lehtorina ja korkeatasoisesta ja avuliaasta metsäkoneiden hydrauliikan asiantuntemuksestaan.

1000 euron Einarin Tunnustuspalkinnon vastaanotti metsien kestävää käyttöä elämyksellisesti esittelevä Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke Rovaniemellä.

Einari Vidgrénin Säätiö palkitsi myös 25 ansioitunutta metsäkoneenkuljettajaa sekä opiskelijastipendillä 24 metsäkonealan opiskelijaa. Ehdotukset palkittavista metsäkoneenkuljettajista tekivät metsäyhtiöt ja sahat. Opiskelijoiden osalta ehdotukset palkittavista tekevät metsäkonekoulut paikallisesti.

Takaisin otsikoihin »