Uutinen

27.06.2006

Einari Vidgrénin säätiö jakoi huomionosoitukset metsäkonealan kehittäjille

Piiroset Ky:lle. Yhtiö on kasvanut yhdeksi alan merkittävimmistä yrityksistä Suomessa. Yhtiön konekannan muodostaa 15 koneyksikköä, joista kahden työt ovat eteläisessä Saksassa.

Piiroset Ky työllistää seitsemän veljesosakkaan lisäksi 18 metsäkoneenkuljettajaa sekä kymmenkunta osayrittäjää. Palkinnon saannin perusteluiksi todetaan seitsemän veljeksen saumaton yhteistyö yrittäjinä, yrityksen ennakkoluuloton mutta hallittu kasvu. Yritys on myös panostanut henkilöstön kouluttamiseen ja työtapojen kehittämiseen.

10.000 euron palkinnon säätiön hallitus myönsi insinööri Hannu Airavaaralle.

Airavaara on ollut yli 30 vuotta kehittämässä puunkorjuutekniikkaa yhdessä eri konevalmistajien ja koneurakoitsijoiden kanssa. Insinööri Airavaara on vaikuttanut keskeisesti myös puunkorjuuta koskevien laatu- ja ympäristöjärjestelmien sisältöön. Airavaara toimii tällä hetkellä UPM Metsän hankintaprosessin resurssipäällikkönä.

5.000 euron palkinnon jakavat fil.maisteri Pekka Ranta ja metsätalousinsinööri Pekka Nevalainen. He ovat olleet yhteistyössä kehittämässä metsäkonesimulaation opetusta tekemällä alan oppimateriaalia. Vuosina 2002 – 2004 he ovat vastanneet metsäkonesimulaation tuotteistamisprojektista yhteistyössä Metlan kanssa. Ranta työskentelee Tampereen Teknillisessä Yliopistossa ja Nevalainen Pohjois-Karjalan metsäopistossa Valtimolla.

8.000 euron oppilaitosstipendit luovutettiin kahdeksan metsäkoneoppilaitoksen oppilaille kunkin koulun tekemien esitysten perusteella. Stipendin saajia oli yhteensä 20 ja ne luovutettiin koulujen päättötilaisuuksissa.

Takaisin otsikoihin »